Vroeg verkoopsucces voor Kia Niro Hybride Cross-over

Vroeg verkoopsucces voor Kia Niro Hybride Cross-over

  • Sinds juli meer dan 23.000 bestellingen geplaatst voor Niro in Europa
  • Nieuw model populair bij bedrijfs- en privéklanten
  • Niro combineert praktische bruikbaarheid en design van een cross-over met een efficiënte hybride aandrijving
  • Garantie van 7 jaar of 150.000 km, beste in zijn klasse

 

Frankfurt, 17 november 2016 – De nieuwe Kia Niro blijkt een vroeg verkoopsucces te zijn voor Kia Motors: sinds de hybride cross-over met lage emissiewaarden midden dit jaar op de markt kwam, werden in Europa al meer dan 23.000 bestellingen geplaatst.

Vanaf de verkoopstart in Europa in juli tot en met eind oktober heeft Kia 5815 nieuwe Niro's afgeleverd aan klanten. Daarnaast werden meer dan 15.000 bijkomende voertuigen besteld, die allemaal tegen eind 2016 geleverd zullen worden aan Europese kopers.

De Kia Niro is de eerste in zijn soort – een wagen die de praktische bruikbaarheid en het aantrekkelijke design van een cross-over combineert met het lage brandstofverbruik van een hybride. De parallelle hybride aandrijving combineert een 1,6 liter-benzinemotor met directe injectie met een lithium-ion-polymeerbatterijpakket en een elektrische motor van 32 kW, waarbij het vermogen overgebracht wordt op de voorwielen via een zestrapsautomaat met dubbele koppeling. De Niro laat koolstofdioxide-emissiewaarden optekenen van slechts 88 g/km en verbruikt amper 3,8 l/100 km (gecombineerd, New European Driving Cycle).

Van de voertuigen die tot nu toe afgeleverd werden aan klanten, werd 46% gekocht door privéklanten en de overige 54% door bedrijfs- en fleetklanten. Ter vergelijking: binnen het volledige Europese gamma wordt 57% van alle Kia modellen door privéklanten gekocht, tegen 43% door fleetklanten. De Niro is een belangrijke auto voor Kia, omdat het bedrijf zich wil uitbreiden in de fleetsector. Zo wist de Niro met zijn competitieve bedrijfskosten, een lage koolstofdioxide-uitstoot en een aantrekkelijk cross-overdesign al heel wat nieuwe bedrijfsklanten aan te trekken tot het merk Kia.

Michael Cole, Chief Operating Officer, Kia Motors Europe, licht toe: "De Niro is bijzonder geschikt voor zowel privé- als bedrijfsklanten die de bedrijfskosten en de koolstofemissies laag willen houden, maar geen opofferingen willen doen op het vlak van stijl en praktische bruikbaarheid, zoals dat bij andere hybride modellen het geval kan zijn. We zien nu al dat de Niro goed presteert in markten met belastingsystemen die gebaseerd zijn op emissies. Maar ook in andere markten, waar de focus van klanten vooral op de ruime praktische bruikbaarheid en het design van de auto ligt, is de Niro populair.

"Kia ligt op koers om op middellange termijn een marktaandeel van drie procent te behalen, en de Niro zal daarbij een toonaangevende rol spelen. De Niro vormt een onweerstaanbaar pakket en dit vroeg verkoopsucces bewijst dat er ruimte is in de markt voor een nieuwe auto die de kloof overbrugt tussen cross-overs en hybrides."

De uitrusting van de nieuwe Niro omvat een reeks DriVE WISE geavanceerde bestuurdersassistentiesystemen, waaronder een autonome noodremhulp met voetgangersdetectie. Niro kopers kunnen kiezen tussen een brede waaier aan connectiviteitsfuncties, zoals Android Auto™ en Apple CarPlay™, evenals Kia's eigen telematicasysteem, namelijk Kia Connected Services. De Niro kan eveneens uitgerust worden met een hoogwaardig JBL-audiosysteem met acht luidsprekers. De hybride cross-over kan geremde aanhangwagens trekken tot 1300 kg, een mooie prestatie voor een hybride cross-over.

In vergelijking met zijn hybride concurrenten met een traditionele elektronische continu variabele transmissie, zorgt de zestrapsautomaat met dubbele koppeling van de Niro ervoor dat de auto directer en onmiddellijker reageert op de input van de bestuurder en meer rijplezier biedt. Tijdens het wereldwijde ontwikkelingsprogramma van de auto werd hij getest in Europa, Noord-Amerika en het Verre Oosten, wat resulteert in een vlot en aangenaam rijgedrag en een hoge mate van stabiliteit dankzij zijn volledig onafhankelijke ophanging.

De Niro wordt in Europa standaard verkocht met Kia's unieke garantie van 7 jaar of 150.000 km – een garantietermijn die in Europa door geen enkele producent van hybride cross-overs geëvenaard wordt.