Test Kia EV6 Autofans

Test Kia EV6 Autofans

Hoewel Kia enkele van de meest interessante elektrische auto's op de markt in haar catalogus heeft staan, associeert de chauffeur in de straat het Zuid-Koreaanse merk niet meteen met elektrische wagens. Met de EV6 wil Kia daar voor eens en altijd komaf mee maken.

Vragen we je drie merken op te noemen die elektrische auto's verkopen, dan is de kans groot dat Kia niet in dat lijstje voor zal komen. Straf, want het Zuid-Koreaanse merk heeft met de e-Soul en e-Niro twee zeer sterke elektrische producten in haar cataloog staan. Alleen missen die - we geven het toe - de nodige sexappeal om door te breken bij de potentiële elektrorijder. Het was dus dringend tijd voor een vlaggenschip. Eentje die Kia's sterke technologie kan koppelen aan een fraai ogend koetswerk. De EV6 is geboren.

STRAALJAGER

Hoewel er over smaken en geuren kan gepalaverd worden, kan je niet ontkennen dat de EV6 een bepaalde impact weet te maken. Meer nog in the flesh dan op de plaatjes. Want de designafdeling van Kia kreeg duidelijk de opdracht om een imposante auto te pennen. Het resultaat is een soort van hatchback/ crossover geworden die vooral zeer gespierd oogt. Met de Stinger uit 2017 bewees Kia al dat als het moeite doet, het fraaie auto's kan tekenen. Deze EV6 is echter de volgende stap in dat verhaal. Als dit de toekomstige designlijn van Kia wordt... dan zijn wij alvast niet rouwig

Met zijn lengte van 4.6 meter plaatst hij zich ook eerder in het gezelschap van de Ford Mustang Mach-e dan de Volkswagen ID.4. Hoewel geen kleintje, wisten de designers de dimensies goed te verbergen dankzij de opvallende accentlijn die vanaf de flank doorloopt in de achterlichten. De sterk aflopende daklijn doet natuurlijk een extra duit in het zakje. Merk trouwens ook op dat de spoiler achteraan een stuk breder staat dan de cabine, zoals de vleugels van een straaljager. Dit is misschien wel één van de mooiste EV's momenteel op de markt.

Lees het volledige artikel op: https://autofans.be/rijtesten/crossover/48790-eerste-test-video-kia-ev6-...